Creatie Publicitara
Signalistica
Tiparituri
Promotionale
Tehnologie
Publicitate
Software
Panouri Publicitare
Identitate Vizuala Grafica De Productie Grafica De Tiparituri Dezvoltare Web Scanare Si Arhivare Digitala
Casete Luminoase Litere Si Semne Volumetrice Sisteme Prolight Mobilier Comercial Directionale Panouri Displayuri Rollup Si People Stopper Steaguri Copertine Proiecte Speciale Totemuri Tub Gaz Spectral Signalistica Dinamica
Tipar Digital Si Offset
Textile Personalizate Agende Personalizate Obiecte Personalizate
Cnc Routing Laser Cutting Plotter Big Printer
Meshuri Si Bannere Inscriptionari Auto Decorari Vitrine Print De Mari Dimensiuni Panouri Publicitare
Soft Restaurante
Lista Panouri
Pliante Mape Carti De Vizita Calendare Meniuri Cataloage Si Brosuri Autocolante Flyere Coli Cu Antet Invitatii Felicitari Afise Diplome
Magazine Virtuale
Plexic Poliplan Alucobond
Polistiren Extrudat Construite
Reclama Outdoor | Industriale | Informative
Suporti De Birou Displayuri Sisteme De Afisaj
Rollup People Stopper
Pliante Mape Carti De Vizita Meniuri Cataloage Si Brosuri Calendare Autocolante Flyere Coli Cu Antet Invitatii Felicitari Afise Diplome
Cutting Plotter Termotransfer Policromie Serigrafie
Policromie Folio Embossat Si Timbru Sec Serigrafie
Serigrafie Si Tampografie Gravura Laser
Meshuri Bannere

Legistlatie - pagina a 2-a

Iată informaţii şi recomandări privind înregistrarea în contabilitate a colaborării cu unitatea noastră protejată:

Important!

Veţi declara cu ajutorul formularului 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat“ următoarele:

1. suma datorată bugetului de stat pentru neangajarea persoanelor cu handicap, reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu aţi angajat persoane cu handicap;

2. suma echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat pentru neangajarea persoanelor cu handicap, utilizată pentru achiziţionarea de produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, pe bază de parteneriat.

3. În cazul în care aţi optat pentru achiziţionarea de produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unităţile protejate autorizate, pe bază de parteneriat, formularul 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat“ se va completa astfel:

„suma datorată bugetului [...], reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu aţi angajat persoane cu handicap“

1. În situaţia în care valoarea achiziţiilor este în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat, în luna de raportare nu există obligaţia declarării poziţiei 25 „Vărsăminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate“;

2. În situaţia în care valoarea achiziţiilor este mai mică decât echivalentul sumei datorate la bugetul de stat, în luna de raportare, la poziţia 25 „Vărsăminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate“ se declară diferenţa dintre echivalentul sumei datorate bugetului de stat şi valoarea produselor şi serviciilor achiziţionate;

“În situaţia în care valoarea achiziţiilor este mai mare decât echivalentul sumei datorate la bugetul de stat, [...] diferenţa de sume se reportează în lunile următoare prin diminuarea obligaţiei de plată.”

3. În situaţia în care valoarea achiziţiilor este mai mare decât echivalentul sumei datorate la bugetul de stat, poziţia 25 „Vărsăminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate“ nu se declară în luna de raportare, iar diferenţa de sume se reportează în lunile următoare prin diminuarea obligaţiei de plată.

Cum stabilesc numărul de salariaţi la care trebuie să mă raportez?

Numărul de angajaţi pe care trebuie să-l luaţi în calcul este numărul mediu de angajaţi din lună.

Numărul mediu lunar de salariaţi din fiecare lună îl determinaţi ca medie aritmetică simplă rezultată din suma efectivelor zilnice de salariaţi din luna respectivă, împărţită la numărul total de zile calendaristice.

În efectivele zilnice veţi include şi:

1. zilele de repaus săptămânal;
2. zilele de sărbători legale;
3. alte zile în care, potrivit dispoziţiilor legale, nu se lucrează.

Pentru fiecare zi de repaus săptămânal sau de sărbătoare legală vor fi luate în calcul efectivele de salariaţi din ziua lucrătoare precedentă, cu excepţia persoanelor al căror contract individual de muncă a încetat în acea zi.

În efectivele zilnice nu vor fi incluşi:

1. salariaţii aflaţi în concediu fără plată;
2. salariaţii aflaţi în grevă;
3. salariaţii detaşaţi la lucru în străinătate;
4. salariaţii ale căror contracte individuale de muncă sunt suspendate.

Important!

Salariaţii care nu sunt angajaţi cu normă intreagă vor fi incluşi în numărul mediu proporţional cu timpul de lucru prevăzut în contractul individual de muncă.

“În situaţia în care achiziţionaţi produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, [...] în sumă mai mică decât suma datorată bugetului de stat, veţi datora bugetului de stat diferenţa de sumă”
Procentul de 4% aplicat asupra numărului mediu de salariaţi astfel calculat va fi un număr format din două zecimale pe care îl veţi înmulţi cu 50% din salariul minim brut pe ţară.

Se pot combina obligaţiile alternative?

Puteţi achiziţiona produse de la unităţi protejate doar parţial, existând posibilitatea plătii doar a sumei neacoperite.

În situaţia în care achiziţionaţi produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă mai mică decât suma datorată bugetului de stat, veţi datora bugetului de stat diferenţa de sumă.

În situaţia în care achiziţionaţi produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă mai mare decât suma datorată bugetului de stat în luna respectivă, nu datoraţi nicio sumă bugetului de stat.

Diferenţa în plus o veţi reporta în luna următoare, în sensul diminuării sumei de plată.


Pagina anterioara